pondělí 23. listopadu 2015

Advent za dveřmi...

... a já přemýšlím jaký adventní čekání letos s dětmi doma bude. Možná jste na tom podobně, že na poslední chvíli vymýšlíte advetní kalendář, putování, či zrátka příležitost, jak se každý den na chvilinu zastavit.

Tipy, jak by mohl kalendář vypadat: 

Vzhledem ke krátké době do začátku adventu to vidím na papírové sáčky, nebo balíčky, obálky vyzdobené tiskátky, nebo třeba washi páskami.
 
A teď samotné aktivitky co se dají schovat uvnitř.

Blog Jany Kloučkové je studnice nápadů pro aktivity s dětmi a má tam taky moc hezké adventní úkoly.
 
http://zlesa.blogspot.cz/2014/11/2-x-24.html
Chcete-li něco málo investovat a zároveň podpořit dobrou věc, pak nabízí zajímavý adventní kalendář dobročinný obchod Cesty Domů.  Je plný skládanek z papíru a taky koled.
http://eshop.cestadomu.cz/cs/zbozi/v-betleme-se-sviti-koledy-a-vystrihovanka

Papírový betlém jako vystřihovánku můžete najít zde. Schovat tak jednotlivé postavičky do kalendáře a postupně si ho vytvořit.
http://www.keliwood.cz/aktuality/papirovy-betlem-pro-deti-vystrihovanka

Máte-li v oblibě audionahrávky, pak tu mám tip na Kouzelný kalendář od Jostein Gaardera. Každý den se poslouchá jedna pohádka, příběh vypráví Marek Eben. Stáhnout můžete třeba zde.




http://deti.vira.cz/kalendar/advent/
Zde naleznete také spoustu adventní inspirace. Biblické příběhy, omalovánky, rébusy, náměty na vyrábění...


A jak bude vypadat advent u vás? Podělte se s námi do komentářů o vaše nápady a tipy.

1 komentář:

  1. Už delší dobu nad tím přemýšlím, U nás bude asi skleničkovou stromečkovej kalendář a vevnitř vše možné - skládačky, příběhy o svatých v adventu (sv. Lucie, Barbora, ...), výroba (lucerničky), omalovánky, úkoly (upeč s mámou cukroví), atd. Takovej mix všeho, jedna stejná aktivita každý den se nám loni neosvědčila. Terka

    OdpovědětVymazat