čtvrtek 8. listopadu 2018

Přednáška "Duchovní život maminek" od Mudr. Jitky Krausové

Dnes proběhla přednáška o duchovním životě maminek s malými dětmi. O tématu nám povídala Mudr. Jitka Krausová. Na začátku nám požehnal otec Švirák, který nám také umožnil využít na přednášku učebnu na nově opravené faře. 
Paní Krausová svým povídáním zaujala nejen přítomné maminky, ale i některé děti :-) Během přednášky nechyběly i různé vtipné příhody. 
Kdybych se měla pokusit shrnout pár základních myšlenek z přednášky, tak to, že máme žít s Bohem, ale také z Boha, že lásku je potřeba dávat, ale také přijímat. Paní doktorka maminky také uklidnila, že není potřeba usilovat v modlitbě o dokonalost a dala nám seznam různých tipů, jak i v tom shonu kolem dětí žít s Bohem. Na konci jsme si i zkusily takové malé cvičení ve dvojici, a to, dívat se na druhého člověka jako na člověka, ve kterém bydlí svatá trojce. Je to jen několi myšlenek, které mě nejvíce oslovily.
Myslím, že můžu napsat za všechny maminky, že přednáška byla velmi plodná, a každá z nás si z ní odnesla spostu zajímavých myšlenek. 


Žádné komentáře:

Okomentovat