čtvrtek 6. září 2018

Busy bags

Milé maminky, 

mnohé z vás je možná již znáte a víte co se skrývá za názvem "busy bags". Pro ty kdo se s tím ještě nesetkaly se jedná v překladu o "pytlíkové aktivity". Jde o senzomotorický materiál, který se dá doma vyrobit a jehož cílem je zabavit naše děti a něčemu novému je hrou přiučit.
Rozhodly jsme se ve Slunečnici uspořádat opět výměnu busy bags.

Co jsou pytlíkové aktivity a jak probíhá jejich výměna?
Pytlíkové aktivity jsou jednoduché aktivity pro naše děti, které nám krapet usnadní život. Když potřebujeme jít k doktorovi, zabavit dítě v autě či ve vlaku, nebo prostě chceme dítku připravit hezké prostředí plné smysluplných aktivit doma. Ale není jednoduché je vyrábět všechny na vlastní pěst. Nákup materiálu (většinou ve větším množství, než potřebujeme), čas věnovaný zjišťování, co vyrábět, samotná výroba. Výměna je o tom, že se dáme dohromady cca. 10 maminek a dohodneme se na tom, co bychom byly ochotné vyrobit a každá vyrobí svou aktivitu tolikrát, kolik nás bude. Takže např. každá dělá jednu desetkrát a dostane zpět devět různých.
Vynecháváme aktivity založené na vytištění a zalaminování (a jím podobné), které si může udělat každý doma sám bez většího úsilí. Snažíme se, aby aktivity byly vyrobené z různých materiálů – filc, pěnovka, látky, dřevo… Aby byly estetické, pro dítko přitažlivé a hlavně smysluplné. Cena jedné aktivity by neměla přesáhnou 50 Kč. 

Ve Slunečnici proběhne 18.9 setkání zaměřené právě na busy bags, takže si můžete přijít již vyrobené aktivity vyzkoušet a inspirovat se. Kdo by měl pak zájem se do samotné výroby a výměny zapojit, tak se může do 24.9 přihlásit na email rc.slunecnice@gmail.com. Zájemcům pak bude zasláno bližší info o postupu jak si budeme vybírat aktivitu, aby se nám nesešly stejné apod. Na výrobu budete mít dost času, samotné předání je plánované v listopadu. Do emailu uveďte jestli máte zájem o výrobu aktivit pro děti 0-3 nebo 3-6 nebo zda je vám to jedno. Podle zájmu bychom se případně rozdělily na 2 skupiny právě podle věku dětí, pro které budou aktivity určeny. 

Pro inspiraci přikládám ještě odkaz, kde je spousta nápadů na busy bags



Žádné komentáře:

Okomentovat