středa 9. května 2018

Výlet do Sluňákova se vydařil

Dnes jsme se vydali do Sluňákova zažít dobrodružství s ptáčkem Brhlíkem, který nás seznámil se svými kamarády. Na začátku naší cesty jsme se sklouzli na "Bobří skluzavce", a pak se naučili společnou písničku, kterou jsme se svolávali.
První Brhlíkův kamarád byl datel, který nás naučil ťukat v rytmu klackem, který jsme si po cestě našli. Po svačině jsme se vydali dál k ještěrce, která měla hlad. Děti neváhaly ani chvíli a vylezly na kopec, kde ještěrce nasbíraly mušky. Po cestě dál nám náš průvodce Libor řekl něco o bobrech, kteří jim ve Sluňákově dělají různé cestičky a okousávají stromy.
Prošly jsme kolem rybníka a seznámili jsme se s mravenci, kterým jsme pomohli přenosit mraveniště. Jako poslední zastavení nás čekal ptáček Šoupálek. Děti měly za úkol napodobit jeho pohyb na kamenité spirále.
Dětem se výlet moc líbil, určitě k tomu přispěl opět skvělý průvodce Libor, který děti dokazál zaujmout a říct dětem zajímavosti o zvířátkách. Také počasí nám vyšlo, první přeháňka nás chytla až úplně na konci.
Už teď vám můžeme slíbit, že na podzim se do Sluňákova vydáme znovu na nový program o barevných motýlech :)

Více fotek najdete zde https://www.zonerama.com/RCSlunecnice/Album/4308583 
Pokud neznáte heslo, napište na rc.slunecnice@gmail.com 



Žádné komentáře:

Okomentovat