sobota 16. června 2018

Výlet na Severku

Už se stalo tradicí, že jedno červnové úterý jedeme na společný výlet do Smilova. Cesta vlakem nebyla tentokrát až tak dramatická, jelo "jenom" 7 kočárků :-) Po příjedzu do Smilova se děti vrhly na lesní jahody, kterých bylo po cestě od vlaku spousta. Po cestě k chatě jsme potkaly myšku, která nám zadala první úkol - hledání různých přírodnin.U chaty si myška zkontrolovala splnění úkolu a dala dětem soutěžní kartičku a první obrázek k nalepení.
Na děti čekalo během dne celkem 8 úkolů, které si připravila různá zvířátka. Za splnění si pak mohly děti nalepit obrázek daného zvířátka. Děti pomáhaly hledat pejskovi kosti, proplétaly se pavučinou, nosily žabce vodu a ještě další úkoly.
Když už se přihlásil hlad o slovo, rozdělaly jsme oheň. Letos  jsme špekáčky neopékaly, ale spíš grilovaly...s tolika dětma to bylo mnohem praktičtější :-)))
Odpoledne si děti vyrobily barevného motýlka a vydaly se hledat schovaný poklad. Po úspěšné pokladovce nezbývalo než se sbalit a opět směřovat k vlakové zastávce.
Počasí nebylo tentokrát úplně sluníčkové, po dešti bylo dopoledne trochu mokro, ale odpoledne už bylo pěkně.
Společný výlet se nám vydařil, tak za rok zase! :-)

Fotky najdete opět na zoneramě Fotky Severka




Žádné komentáře:

Okomentovat